В Україні завершується фінансування виплати щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань. Про це заявила міністр соціальної політики України Наталія Королевська, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

«Загалом, у Держбюджеті на 2013 рік на ці цілі передбачено 816,7 млн грн. Відповідно, Казначейство у встановлений термін виділило всю зазначену суму для здійснення таких виплат. Також, за оперативними даними регіональних органів соціального захисту населення, на виплату щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань у поштові відділення та банківські установи перераховані майже всі кошти», - сказала Королевська.

За її словами, всі громадяни, яким призначаються ці виплати, отримають їх без винятку. «Законом «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту» передбачено, що виплата допомоги здійснюється до 30 вересня, тому до цього часу всі, кому вона призначена, зможуть отримати гроші. Ми тримаємо на постійному контролі ситуацію з виплатами, однак якщо десь відбудеться якийсь збій, просимо про це повідомляти», - зазначила вона.

Як раніше повідомляв ForUm, директор Департаменту соціальної політики КМДА Тетяна Костюренко заявила, що на виплати ветеранам до Дня Перемоги виділено 54 млн грн із державного і 40 млн грн із бюджету Києва.

Заступник голови правління Пенсійного фонду України Валентина Никитенко заявила, що з 1 травня 2013 року ветеранів та інвалідів очікує підвищення пенсій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

289