Джохар Царнаєв, підозрюваний у скоєнні теракту під час Бостонського марафону, був переведений із лікарні у в'язницю. Про це заявив представник служби судових виконавців США Дрю Вейд.

Царнаєва розмістили у в'язниці на армійській базі Форт-Девенс.

Одночасно стало відомо, що батько Царнаєва Анзор, який планував приїхати у США і відповісти на запитання слідчих, відклав поїздку за станом здоров'я. Його дружина викликала для нього «швидку допомогу» 25 квітня, повідомляє «Лента.ру».

Раніше Джохар Царнаєв припинив спілкування з правоохоронними органами. Перед цим він зізнався у скоєнні теракту, але відповідальність за організацію поклав на свого спільника і старшого брата Тамерлана.

Джохар Царнаєв був затриманий через чотири дні після скоєння теракту. Його брат був убитий поліцейськими, а сам Царнаєв отримав вогнепальне поранення у шию. Він отямився лише через добу після затримання.

Тамерлан та Джохар Царнаєви заклали і привели в дію дві начинені уражаючими елементами бомби під час марафону у Бостоні 15 квітня. Бомби було підірвано за допомогою пультів для радіокерованих іграшкових автомобілів.

Брати Царнаєви збиралися після вибуху у Бостоні з'їздити в Нью-Йорк і відсвяткувати там успішно проведену акцію. Крім того, вони обговорювали можливість проведення ще однієї терористичної атаки на нью-йоркській площі Таймс-сквер. При цьому жодних фактичних приготувань до другого теракту брати здійснити не встигли.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286