Повідомлення про мінування центрального залізничного вокзалу Харкова виявилося неправдивим.

За інформацією сектору зв'язків з громадськістю Управління МВС України на Південній залізниці, вчора, 24 квітня близько 20:30 в лінійний відділ на ст.Харків-Пасажирський надійшло повідомлення про те, що до міліції звернувся невідомий і заявив, що «перша платформа залізничного вокзалу Харків-Пасажирський замінована».

Для перевірки інформації був організований комплекс оперативно-профілактичних заходів щодо забезпечення правопорядку та безпеки громадян, задіяні особовий склад УМВС на Південній залізниці, лінійний відділ на ст.Харків-Пасажирський, кінологи з собаками, вибухотехнічна служба ГУ МВС у Харківській області та інші. З території вокзалу було евакуйовано більше 1000 пасажирів та працівників залізниці.

Вибухових речовин або вибухових пристроїв виявлено не було. Інформація про мінування не підтвердилася.

Затримки в графіку руху поїздів не було, порушень громадського порядку не допущено. Робота вокзалу ст.Харків-Пасажирський відновлена ​​ в повному обсязі о 22:30, наголошується в повідомленні.

Зазначена подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Проводиться комплекс оперативно-розшукових заходів щодо встановлення особи, яка здійснила анонімне повідомлення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

394