Напередодні великодніх свят працівники Державної ветеринарної та фітосанітарної служби посилять контроль над реалізацією харчової продукції тваринного походження, повідомили у прес-службі Держветфітослужби.

У свою чергу, для забезпечення високої якості продукції, підприємства, що займаються її виробництвом, продовжують впроваджувати НАССР (аналіз ризиків і критичні контрольні точки). А це теж скоротить ризики потрапляння неякісної продукції до споживачів, вважає голова Держветфітослужби Володимир Горжеєв.

«З наближенням великодніх свят в Україні активізується торгівля продукцією харчування тваринного походження, особливо на ринках. Тому Держветфітослужба посилить контроль над реалізацією харчової продукції тваринного походження. Адже ми повинні максимально убезпечити вітчизняних споживачів від неякісної продукції», - зазначив Горжеєв.

Також глава Держветфітослужби додав, що підприємства, у свою чергу, покращують контроль на виробництвах. Горжеєв зазначив, що в останні роки істотно підвищилася якість продуктів харчування завдяки погодженням відповідного українського законодавства з європейськими нормами. Поки ж в Україні продовжують впроваджувати системи управління безпечністю харчових продуктів, зокрема, НАССР.

Як раніше повідомляв ForUm, Антимонопольний комітет України рекомендує основним виробникам-птахофабрикам і спеціалізованим мережам торгівлі харчовими продуктами утриматися від необґрунтованих цін на яйця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294