Україна, яка зараз головує в Організації з безпеки і співробітництва в Європі, зацікавлена ​​у взаємодії з Парламентською асамблеєю ОБСЄ з усіх актуальних питань порядку денного. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, під час зустрічі з виконувачем обов'язків президента Парламентської асамблеї ОБСЄ Вольфганом Гроссруком заявив Президент України Віктор Янукович.

«Головування України в ОБСЄ ми розглядаємо як реальну можливість внести свій внесок у зміцнення безпеки і стабільності в регіоні», - заявив Янукович.

Глава держави зазначив, що Україна налаштована на конструктивну співпрацю з країнами-учасницями ОБСЄ. «Ми спрямовуємо зусилля на проведення відкритої, предметної дискусії з державами-учасниками ОБСЄ із запропонованих українським головуванням пріоритетів діяльності організації. Розраховуємо на підтримку Парламентської асамблеї ОБСЄ», - сказав Янукович.

Президент також висловив переконання, що новий склад делегації України в Парламентській асамблеї ОБСЄ братиме активну участь у її роботі.

Гроссрук у свою чергу зазначив, що Україна завжди була активним учасником всіх процесів, які відбувалися як у рамках ОБСЄ, так і в рамках Парламентської асамблеї цієї організації.

«Українське головування в цій організації має свої пріоритети, і вона, дійсно, є активною країною в просуванні наших пріоритетів у тому, щоб реалізувати їх. Українська делегація в Парламентській асамблеї ОБСЄ завжди відігравала важливу роль», - сказав Гроссрук.

Нагадаємо, 1 січня Україна почала головувати в Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

22 квітня Гроссрук заявив, що в ОБСЄ задоволені роботою України на чолі організації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

361