Україна домовилась з Митним союзом про статус спостерігача у цій організації, повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров на зустрічі з представниками іноземних ЗМІ.

«На мій погляд, вже рішення прийняте, і мова йде про технічні формулювання», - сказав Азаров. Він додав, що відбулися зустрічі з представниками Казахстану і Білорусі, і зараз йде відпрацювання технічних моментів, повідомляє РІА «Новости».

«Зараз йде відпрацювання, ми створили в уряді робочу групу з підготовки документів, які повинні бути підписані президентами. Ми домовилися, і зараз завершуються технічні переговори щодо формулювань. Ми будемо спостерігачами у Митному союзі, ми будемо мати представництво при Євразійській економічній комісії, відповідно, керівник представництва отримає можливість брати участь у засіданні колегії Євразійського союзу, брати участь у підготовці документів, але він не володіє правом голосу», - зазначив він.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи планується наприкінці травня на зустрічі президентів підписання документів про статус України як спостерігача, Азаров відповів: «Так».

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна почне розглядати можливість приєднання до окремих положень Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану після того, як отримає статус спостерігача у цьому об'єднанні.

Перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов заявив, що Україна не може претендувати на «половинчастий» статус у роботі Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану.

Україна у статусі спостерігача у Митному союзі Росії, Білорусі та Казахстану не матиме жодних привілеїв і не зможе впливати на прийняття рішень, вона залишиться «сторонньою країною», поки не приєднається до об'єднання цілком, вважає російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

266