Колегія Європейської комісії 15 травня обговорить ситуацію в Україні.

На цьому ж засіданні планується затвердити звіт ЄК щодо прогресу у виконанні Києвом критеріїв підписання угоди про асоціацію (УА) з ЄС. Йдеться про так званий «список Фюле» з 19 пунктів, який пізніше шляхом об'єднання кількох індикаторів був скорочений до 11 пунктів, повідомляє «Комерсант-Україна» з посиланням на інформацію представника МЗС України.

За даними видання, офіційно порядок денний колегії ще не затверджений, але відкласти це питання навряд чи вдасться, оскільки вже 27 травня звіт ЄК планується розглянути у Раді ЄС на рівні міністрів закордонних справ. Рада має прийняти рішення про направлення УА на юридичну звірку та підготовку до можливого підписання. Такі темпи розгляду, згідно з європейською бюрократичною процедурою, вважаються вкрай стислими і не можуть бути скорочені. У представництві Євросоюзу вчора утрималися від коментарів з приводу зазначених дат.

Як раніше повідомляв ForUm, 18 квітня Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому два закони з євроінтеграції України.

Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні стабільно вирішуються питання, визначені у програмі співпраці з Європейським Союзом.

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181