Співдоповідачі моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в Україні Марієтта де Пурбе-Лундін та Маїліс Репс розраховують, що українські політики знайдуть спільну мову і досягнуть згоди щодо реформи Конституції, йдеться в їхній заяві за підсумками візиту до України.

У ПАРЄ наголосили, що парламент повинен бути головним форумом для політичної дискусії та обговорення між різними політичними силами в країні. «Це особливо важливо в контексті конституційної реформи, яка необхідна для задовільного вирішення низки найважливіших невирішених зобов'язань щодо судової системи. Важливо, щоб реформа Конституції базувалася на якомога ширшому в країні консенсусі між політичними силами. Це важливо для демократичної легітимності Конституції», - сказали представниці Асамблеї.

Вони зазначили, що українські політики повинні подолати розбіжності і знайти консенсус щодо конституційної реформи, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

Крім того, представники ПАРЄ відзначили звільнення екс-глави МВС Юрія Луценка. «Це важливий крок вперед у вирішенні ситуації, яка, на жаль, домінує у відносинах з європейськими інституціями, у тому числі, і з Парламентською асамблеєю, і яка перешкоджає подальшій європейській інтеграції України», - констатували вони.

Співдоповідачі висловили сподівання, що «скоро підуть подальші кроки, спрямовані на те, щоб задовільно вирішити питання щодо колишніх чиновників, які перебувають в ув'язненні».

«Це, а також вирішення недоліків у судовій системі, що наголошувалося у резолюції ПАРЄ, вкрай важливі, якщо країна хоче виконати свої зобов'язання перед Радою Європи, а також для укладення Угоди про асоціацію з ЄС, яку ми щиро підтримуємо», - сказано в заяві.

Нагадаємо, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Жан-Клод Міньйон заявив, що ПАРЄ у рамках своєї компетенції готова надати Україні необхідну допомогу для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245