Сильний землетрус магнітудою 6,0 стався в морі неподалік від південного узбережжя Японії. Унаслідок удару стихії, за останніми даними, постраждали 16 людей. Всі - в префектурах Хего та Осака. Багато хто з поранених - літні люди, які отримали поранення після падіння на них важких предметів.

Значних руйнувань не зафіксовано. На кадрах, трансльованих японським телебаченням, видно пошкодження дахів деяких будинків. Жодна будівля не обрушилася.

При уряді Японії створено спеціальний кризовий штаб. За ситуацією на півдні країни стежить прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, повідомив журналістам у Токіо генеральний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга.


«На даний момент немає інформації про значні ушкодження. Атомні станції не постраждали, - підкреслив Суга. - Ми продовжуємо збирати дані», передає «ІТАР-ТАРС».
 

Епіцентр землетрусу розташовувався в районі острова Авадзі у Внутрішньому Японському морі, а вогнище залягало на глибині 10 кілометрів. Сейсмологи попереджають, що ще протягом тижня в районі Авадзі буде зберігатися підвищена небезпека нових підземних поштовхів силою близько 5,0 за семибальною японською шкалою.

Нагадаємо, на початку 1995 року в цьому регіоні стався потужний землетрус магнітудою 7,2. Тоді удар стихії забрав життя 6,4 тисячі чоловік.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324