Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вітає рішення Президента Віктора Януковича про помилування колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Ради Європи.

«Я вітаю рішення Президента Януковича у помилуванні колишніх міністрів Луценка та Філіпчука, а також ще інших чотирьох осіб. Це відповідає духу діяльності Європейського суду з прав людини», - цитується Ягланд.

Він висловив сподівання, що Україна, крім того, буде слідувати принципам Європейського суду з прав людини також у справі колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомляють «Українські новини».

Крім того, він підкреслив, що Рада Європи продовжує співпрацювати з українською владою, забезпечуючи допомогу та аналіз здійснюваних реформ судової системи.

Як раніше повідомляв ForUm, 7 квітня Президент України Віктор Янукович підписав указ про помилування шести засуджених.

Верховний представник ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон і комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле вітали рішення Президента України Віктора Януковича помилувати колишніх міністрів внутрішніх справ Юрія Луценка та з питань захисту навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293