В Україні протягом доби спостерігалися випадки підтоплення територій 68 населених пунктів у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Чернігівській областях та у Києві. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

У цілому за минулу добу для надання допомоги населенню для відкачування води на прибудинкових територіях від ДСНС залучалося 230 рятувальників і 72 одиниці насосного обладнання. За добу відкачано 20 тис. 476 куб. м води (у цілому з 2 квітня відкачано 50 тис. 892,3 куб. м води).

Станом на 07:00 5 квітня на більшості території України без істотних опадів. Опади у вигляді невеликого дощу спостерігаються у Київській, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській областях та у Києві.


 
 
За інформацією Гідрометеорологічного центру, протягом 5 квітня очікується поступове підвищення рівнів води з подальшим затопленням заплав, зокрема:

- на р. Рата (Львівська область) недалеко від м. Великі Мости спостерігається підйом рівня води до критичної позначки. Запас становить 67 см. Прогнозується можливе підтоплення 3 населених пунктів (м. Великі Мости, с. Межиріччя і с. Селець);

- На річці Дунай (Одеська область) рівень води поблизу м. Вилкове становить 152 см (за минулу добу знизився на 3 см), початкова відмітка підтоплення прирічкових будинків - 155 см. Запас становить 88 см. Прогнозується підтоплення 24 приватних житлових будинків та присадибних ділянок ;

- на ділянці р. Дністер Галич - Заліщики підвищення рівня води на 0,5-1,0 м, місцями вихід води на заплаву;

- на ділянці р. Тиса між с. Великий Бичків - м. Хуст на 0,4-0,6 м;

- на р. Тиса біля водпосту Вилок - на 0,8-1,3 м з виходом води на заплаву.

Нагадаємо, раніше голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що внаслідок танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та у місті Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228