Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що Державна програма активізації розвитку економіки України на 2013-2014 роки націлена на підтримку застосування передових технологій у галузях економіки. Про це він заявив під час засідання Кабінету Міністрів, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Про європейський рівень виробництва ми не мріємо. Ми його вже маємо в окремих галузях і регіонах. Головне - щоб передові технології стали не окремими прикладами, а основою економіки України. Саме на це націлена програма активізації економічного розвитку», - сказав глава уряду.

Азаров зазначив, що за результатами офіційного візиту до Угорської Республіки переконався, що «багато з того, чим сильні європейські виробники, вже існує в Україні. У нас є не теоретичний потенціал, а практичні конкурентні переваги».

Він навів приклад відвідування найкращого в Угорщині молочнотоварного комплексу, оснащеного сучасним устаткуванням, автоматизованим доглядом за худобою, зі стабільними надоями.

«Але що я з гордістю зауважив: такі ж тваринницькі комплекси за останні два роки були побудовані в Україні. Так, буквально днями в селі Вільна Тарасівка Київської області у господарстві «Терезине», яке я відвідував в минулому році, була відкрита нова черга молочнотоварного комплексу. Тут доїння корів відбувається за допомогою повністю роботизованої доїльної установки», - підкреслив Азаров.

Глава уряду також із задоволенням навів аналогією у фармацевтичній галузі. В Угорщині українська делегація відвідала фармацевтичне виробництво компанії зі світовим ім'ям - «Гедеон Ріхтер», яка вкладає величезні інвестиції в розробку ліків, у вдосконалення технологій. «Також приємно було зазначити, що підприємства аналогічного класу вже працюють в Україні. Таке ж обладнання, таке ж виробництво - за рівнем технологій і ліків - я бачив, наприклад, на фармацевтичній компанії «Дарниця». Передові наукові розробки у нас також є», - сказав Азаров.

Ще прем'єр-міністр повідомив про відвідування в Угорщині сучасної станції біологічного очищення стічних вод. «Надзвичайно ефективне і екологічне рішення для населених пунктів та мікрорайонів на 10-20 тисяч жителів. Так от, і таку технологію ми вже експлуатуємо в Україні», - підкреслив Азаров, повідомивши, що споруди біологічної очистки стоків відкривав в минулому році в Криму. Працюють вони також у Луганській і Донецькій областях.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України оприлюднив Програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217