Торгово-економічні відносини України і Казахстану динамічно розвиваються і дають всі підстави для оптимізму.

Таку заяву зробив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов під час XI засідання спільної Міждержавної українсько-казахстанської комісії з економічного співробітництва під його, а також першого заступника прем'єр-міністра Казахстану Бакитжана Сагінтаєва, головуванням.
«Торгово-економічні відносини наших країн динамічно розвиваються і дають всі підстави для оптимізму. Сьогодні Казахстан - наш третій торговельний партнер серед країн СНД і восьмим у світі», - констатував Арбузов.

У 2012 р. обсяг торгівлі між Україною та Казахстаном становив 4,2 млрд доларів і збільшився по відношенню до 2011 р. на 443 860 000 доларів. При цьому, український експорт склав 2 млрд 643 млн доларів і збільшився на 625,9 млн доларів (на 31%), а казахстанський імпорт в Україну - 1 млрд 537 млн ​​доларів, зменшившись на 192 млн доларів (на 10,6%), передає «РБК-Україна».

«Щоб позитивні тенденції зберігалися, потрібно продовжити спільну роботу щодо вдосконалення торговельного режиму, усувати наявні вилучення й обмеження, поліпшувати структуру торгового балансу, в тому числі за рахунок підвищення частки поставок високотехнологічної та наукомісткої продукції», - підкреслив Арбузов.

Як повідомляв ForUm, Арбузов упевнений, що курс України на виведення співробітництва з Казахстаном на рівень пріоритетного партнерства залишається незмінним.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204