Представники фракції Партії регіонів у парламенті хочуть звільнити Руслана Кошулинського з посади віце-спікера, оскільки той представляє інтереси не парламенту, а своєї фракції ВО «Свобода». Про це глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив у ході брифінгу після Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент ForUm’y.

Він підкреслив, що народний депутат, обраний головою Верховної Ради, першим віце-спікером чи віце-спікером, повинен представляти інтереси виключно парламенту, а не своєї політичної сили.

«По-перше, він як керівник повинен забезпечувати роботу парламенту, а не брати участь в акціях, організованих фракцією. Це одна із основних претензій», - сказав Єфремов.

Лідер фракції ПР також заявив, що друга претензія до Кошулинського полягає у тому, що він є членом ВО «Свобода».

«Його політична сила несе досить серйозну загрозу нашій державі», - у черговий раз акцентував Єфремов.

У той же час він зазначив, що хоч підписи за відставку віце-спікера зібрані, фракція ПР ще не приймала остаточного рішення з даного питання і не підраховувала, скільки голосів зможе отримати відставка Кошулинського у залі.

Він додав, що це кадрове питання може бути винесене на порядок денний будь-якого пленарного дня.

«Ми маємо право порушувати це питання, тому що ми голосували за (призначення - Ред.) його кандидатури», - сказав Єфремов.

Нагадаємо, регіонал Михайло Чечетов заявив, що народні депутати від фракції Партії регіонів зібрали 150 підписів за відставку заступника голови Верховної Ради Руслана Кошулинського.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак ще не підписував подання депутатів від фракції Партії регіонів про зняття з посади віце-спікера парламенту Руслана Кошулинського.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325