Період танення снігу в Україні складе 10-15 днів. Таку думку висловив прем'єр-міністр України Микола Азаров на зустрічі з громадськими активістами, які організували систему оповіщення та ліквідації наслідків снігопаду, повідомляє кореспондент ForUm'у.

«Є заспокійливі фактори, які говорять про те, що танення не буде миттєвим і швидким, тому що у нас намічаються не такі високі температури, а вночі невеликий мінус. Це сприятиме тому, що не буде різкого потепління. У нас за часом на 10-15 днів все буде розтягнуто», - прогнозує він.

У той же час прем'єр-міністр запропонував громадським активістам допомогти оперативному штабу Державної служби з надзвичайних ситуацій у разі виникнення паводку.

«Нам належить пережити зараз досить складну ситуацію, пов'язану з паводками. Вживаються всілякі технічні заходи, стягується у Київ близько 70 насосних станцій. Вони будуть встановлюватися і встановлюються зараз у місцях, де можливі тимчасові підтоплення вулиць. Там будуть розміщені найпотужніші помпи, які свого часу допомагали Польщі», - розповів Азаров.

За його словами, громадські активісти та волонтери також можуть підключитися до процедури ліквідації наслідків стихії.

«Може, навіть не стільки у плані технічному, скільки у плані людей заспокоїти. Зараз нагнітається певна паніка», - сказав глава уряду.

При цьому прем'єр-міністр повідомив, що на період паводку у ДержНС буде цілодобово працювати інформаційна служба, яка прийматиме сигнали від громадян і волонтерів. Вона ж буде інформувати людей про поточну ситуацію в Україні.

Разом з тим Азаров висловив сподівання, що серйозних наслідків танення снігу не спричинить.

Нагадаємо, раніше голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що у результаті танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та в місті Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

489