Парламент Грузії в третьому, останньому, читанні прийняв поправки в конституцію про обмеження права президента одноосібно призначати кабінет міністрів у разі розпуску парламенту.

За прийняття поправок проголосували 114 депутатів. Всього в парламенті Грузії 150 депутатів, але на даний момент три депутатські місця є вакантними.

Згідно з поправками, президент не зможе самостійно призначити кабмін після розпуску парламенту, який тричі висловив недовіру представленому главою держави уряду. При цьому буде збережений колишній кабінет міністрів на чолі з прем'єром, який раніше був відправлений у відставку. Зміни передбачають також заборону на розпуск парламенту «з травня місяця перед президентськими виборами до інавгурації новообраного глави держави», передають РІА «Новости».

Зміни набудуть чинності після того, як документ підпише президент Грузії і він буде опублікований у Законодавчому віснику країни.

Нагадаємо, в грузинському парламенті нового скликання, сформованого за підсумками виборів 1 жовтня, представлені всього дві політичні сили: більшість складають представники коаліції «Грузинська мрія», яку очолює опозиціонер і чинний прем'єр Бідзіна Іванішвілі, меншість - представники пропрезидентської партії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239