Міністр юстиції Угорщини Тібор Наврачіч розпорядився оприлюднити кількість громадян різних країн, які отримали громадянство Угорщини за спрощеною системою.

Це було зроблено за письмовим запитом Яноша Волнера, заступника голови парламентської фракції партії Jobbik.

За повідомленням газети Népszabadság, з посиланням на офіційні дані, за минулі два роки було подано понад 360 тисяч заяв про надання громадянства Угорщини за спрощеною процедурою від жителів різних країн світу. 320 524 людини отримали угорське громадянство за 2011-2012 роки.

За словами віце-прем'єр-міністра Угорщини Жолта Шем'єна, лише 1,5% з усієї кількості заяв було відхилено. Переважна більшість тих, кому було відмовлено в наданні угорського громадянства, не володіють угорською. І зовсім невелика кількість відмов була зроблена з міркувань державної або національної безпеки, пише «Мукачево.net».

«Наша відповідальність полягає в тому, щоб бути впевненими, що шпигунам або вкрай божевільним людям угорське громадянство не було надано», - зазначив Шем'єн.

Переважна кількість заяв на громадянство була подана з Румунії (125275), Сербії (39383) і України (8783). Із США - 1323 заяви, з Канади та Ізраїлю більше 800, з Великобританії - 1607, Росії - 196.

Нагадаємо, що за останні два роки тема подвійного громадянства, зокрема угорського, активно обговорюється вже на державному рівні. Її піднімають і політики, і громадськість, і СБУ.

Як повідомляв ForUm, угорська сторона готова надати допомогу у вивченні угорської мови в різних вузах України.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Леонід Кожара виступає проти легалізації подвійного громадянства в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

639