Міністерство закордонних справ України висловлює глибоку стурбованість щодо повідомлень про ймовірне застосування в Сирії хімічної зброї, що нібито сталося неподалік від Алеппо 19 березня, і закликає сирійську владу посилити контроль над наявними запасами хімічної зброї. Про це йдеться в заяві Департаменту інформаційної політики МЗС.

Резолюція Ради Безпеки ООН 1540 (2004) встановлює чіткі зобов'язання для держав щодо недопущення застосування цього виду зброї масового знищення, нагадали в МЗС.

«Враховуючи конфліктну ситуацію, яка наразі зберігається в країні, а також керуючись положеннями резолюції Генеральної асамблеї ООН від 3 серпня 2012 року «Ситуація в Сирії», закликаємо сирійську владу посилити всебічний контроль за наявними запасами хімічної зброї з метою запобігання її застосуванню», - йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства.

МЗС також висловлює підтримку рішенню Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна про організацію місії щодо встановлення фактів можливого застосування хімічної зброї в Сирії.

Як повідомляв ForUm, раніше генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що організація проведе розслідування повідомлень про використання хімічної зброї в Сирії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

435