Прем'єр-міністр України Микола Азаров у найближчі дні підпише Державну програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив на прес-конференції.

«У найближчі день-два я підпишу вже доопрацьовану постанову уряду про програму активізації економіки. Це програма нової індустріалізації країни. Це велика серйозна програма, яка передбачає збільшення темпів модернізації на 400 млрд грн інвестиційних ресурсів», - сказав він.

За його словами, значна частина цих ресурсів - це гроші із державного бюджету та кредити, надані Україні. «У цій програмі заплановано будівництво у Нікополі (Дніпропетровська область) заводу, який випускатиме труби для «Нафтогазу». Ви ж знаєте, що ми зараз активізуємо виробництво власного газу», - підкреслив прем'єр.

Також, за словами Азарова, у цій програмі заплановане завершення будівництва Дністровської ГАЕС, космічного комплексу «Циклон-4», запуск електропоїзда Крюківського вагонобудівного заводу, модернізація залізничного полотна, створення 153 тваринницьких комплексів і збільшення обсягів овочесховищ на 1,5 млн тонн.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 лютого Кабінет Міністрів України завершив тримісячну роботу над Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 роки.

Відповідно до нинішньої редакції документа, на реалізацію програми у 2013 році заплановано виділити із державного бюджету 23 млрд. грн. Крім того, ще 195 млрд. грн. планується залучити у вигляді приватних інвестицій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224