Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України у зв'язку із загостренням ситуації безпеки у Єгипті утриматися від поїздок у цю країну. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Зокрема, не рекомендується їхати у такі міста, як Асьют, Ісламія, Таба, Порт-Саїд, Суец, Сохаг, Бені-Суеф, Мінья, Кена, Фаюм, а також регіон Північний Синай.

Курортні міста Південного Синая - Шарм Ель-Шейх, Таба, Нувейба, Дахаб - вважаються безпечними. Добиратися до цих курортів рекомендується тільки повітряним шляхом.

Щоб уникнути загроз для життя і здоров'я громадян України, які перебувають у зазначених курортних містах, рекомендується проводити відпочинок у межах території готелю і утриматися від неорганізованих поїздок у місто і за його межі.

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації громадянам України слід звертатися до Посольства України у Єгипті за номером телефону +201000039648, який працює цілодобово, або на телефон «гарячої лінії» Департаменту консульської служби МЗС України +38 044 238 16 57.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1065