МЗС України не коментує інформацію про те, що журналістка Анхар Кочнєва втекла з полону сирійських бойовиків і знаходиться в безпеці, повідомили в прес-службі МЗС України.

«МЗС не коментує цю інформацію», - сказали в прес-службі.

Нагадаємо, громадянка України Анхар Кочнєва, викрадена бойовиками сирійської опозиції у жовтні минулого року, втекла від викрадачів і в даний час знаходиться в безпеці, передає «УНІАН».

За словами чоловіка Кочнєвої, після того, як полонена пройшла більше 15 кілометрів, їй вдалося знайти «правильних людей», які допомогли їй дістатися до території, що контролюється військами уряду.

«Вона зателефонувала мені і повідомила, що їй вдалося втекти, їй допомогли дістатися до території, контрольованої урядовими військами, і в даний час вона їде в Дамаск», - сказав Петров по телефону.

На сторінці Анхар Кочнєвої в Livejournal у понеділок з'явилося повідомлення: «Не чекали? Ваша Аліса повернулася із задзеркалля. Подробиці пізніше». Мобільний телефон Кочнєвої не відповідає.

У посольстві України в Дамаску відмовилися коментувати інформацію про звільнення Кочнєвої. «У нас немає повноважень коментувати цю інформацію», - заявив по телефону співробітник посольства.

Нагадаємо, Кочнєва приїхала до Сирії після початку збройного конфлікту, працювала позаштатним кореспондентом, супроводжувала українських журналістів, які приїжджали до Сирії, співпрацювала з низкою російських ЗМІ.

Вона була викрадена у жовтні 2012 року. На початку листопада на її сторінці в соціальній мережі Facebook було викладено її відеозвернення з проханням виконати умови викрадачів, які вимагають за звільнення викуп і погрожують стратити заручницю, якщо не отримають гроші.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1052