Великобританія виведе свої війська із Німеччини до 2019 року, тобто на рік раніше, ніж планувалося спочатку, пише The Local. Про це 5 березня повідомив міністр оборони Великобританії Філіп Хеммонд, виступаючи перед нижньою палатою парламенту.

За словами Хеммонда, на даний момент із Німеччини на батьківщину вже повернулися близько чотирьох тисяч військовослужбовців. До 2016 року планується виведення ще 11 тисяч військових, а решта 4,5 тисячі повернуть до 2019 року. Прискорене виведення військ пов'язане з подальшим скороченням витрат на армію, пише The Guardian.

Виведення військ із Німеччини дозволить Лондону економити, за попередніми оцінками, за 250 мільйонів фунтів (292 мільйони євро) щорічно, пише «Lenta.ru».

Філіп Хеммонд у своєму виступі подякував Німеччині за «матеріальну і моральну» підтримку британських солдатів, які перебували у ФРН майже 70 років - з кінця Другої світової війни, зазначає BBC News. Більшість із них були розквартировані у федеральних землях Нижня Саксонія і Північний Рейн-Вестфалія. Із закінченням холодної війни і переорієнтацією британської армії на актуальні завдання необхідність у військовій присутності на території Німеччини відпала.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245