Прокуратура з питань нагляду за додержанням і застосуванням законів на транспорті Київської області закінчила розслідування за фактом аварії літака Л-410 УВП UR-SKD, що сталася 10 червня 2012 р. на аеродромі поблизу Бородянки, і 28 лютого справу направлено до суду. Про це ForUm'у повідомили в прес-службі прокуратури Київської області.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що літак належав ТОВ «Спортивно-парашутний клуб «Скай денс», в день аварії експлуатувався ТОВ «Українська школа пілотів». У момент катастрофи на борту знаходилися 2 члени екіпажу, 18 парашутистів і 2 сторонніх (неоформлені) осіб. Всього в літаку перебувало 22 особи. Повітряне судно здійснювало польоти в рамках навчально-підготовчої програми парашутистів.

Як повідомили в прокуратурі, командиру і другому пілотові літака пред'явлено звинувачення у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч.3 ст.276 КК України, тобто в порушенні правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту.

«Слідством було встановлено, що командир і другий пілот мали інформацію про складні погодні умови, а також про те, що грозовий фронт переміщується в зону польотів. І все таки, перед другим польотом вони не переконалися в безпеці польоту і здійснили виліт, який закінчився авіакатастрофою», - йдеться в повідомленні.

Для забезпечення об'єктивності і повноти розслідування даної справи слідством було призначено 33 експертизи, проведено близько 300 процесуальних дій, прийнято майже 70 процесуальних рішень.

Командиру і другому пілотові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років.

Як повідомляв ForUm, 10 червня 2012 року біля Бородянки Київської області під час аварійної посадки літака з парашутистами загинули 5 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253