США планують почати поставки продовольства і медикаментів безпосередньо частинам збройної сирійської опозиції, які ведуть боротьбу проти урядових сил, передає агентство «Reutrets».

При цьому джерело зазначило, що США не мають наміру передавати повстанцям зброю і таке обладнання як бронежилети і броньовані автомобілі. Також у плани Білого дому поки не входить військове тренування повстанців, передає РІА «Новини».

Раніше агентство повідомило, що Національна коаліція сирійської опозиції чекає від римської конференції «якісної військової підтримки».

Конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року. За цей час в країні, за різними даними, загинули до 70 тисяч людей, близько півмільйона були змушені покинути свої будинки. Величезний збиток був завданий економіці країни. Сирійські власті заявляють, що протистоять організованим діям добре озброєних і навчених місцевих бойовиків і найманців, які прибувають з-за кордону. За даними Дамаска, низка збройних угруповань безпосередньо пов'язана з терористичною мережею «Аль-Каїда».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228