У Дніпропетровську два найбільших хлібозаводи підвищили відпускну ціну на всі сорти хліба, крім «соціальних», на 5%, тобто на 10-20 копійок.

Як заявив директор департаменту споживчого ринку і сфери послуг Дніпропетровської міськради Петро Терехов, з 23 лютого хлібозаводи №8, №9 підняли відпускну ціну на всі сорти хліба, крім «соціальних». «Ціна 7 сортів «соціального» хліба залишається на рівні 2011 року і становить від 2 грн 14 коп до 3 грн 52 коп», - сказав Терехов, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, відпускна ціна батона «Дорожній», вага якого 400 грамів, зросла з 3 грн 24 коп до 3 грн 40 коп. Ціна білого хліба «Сонячний» 600 грам підвищилася на 17 коп і становить 3 грн 65 коп, чорний житній хліб «Стахановський» 650 грам став дорожче на 21 коп і коштує 4 грн 41 коп.

Торгова націнка на хлібобулочні вироби у Дніпропетровську складає не більше 10%.

«Хлібозаводи №8 і №9 відкоригували відпускні ціни у зв'язку подорожчанням борошна, енергоносіїв, збільшенням транспортних витрат і підвищенням мінімальної заробітної плати, а так само відсутністю обігових коштів. Це вимушене коригування. Однак ціни на соціальні сорти хліба залишаються на рівні цін 2011 року, і дорожчати не будуть», - підкреслив Терехов.

За його словами, хліб у місті подорожчав вперше з липня 2011 року.

У місті щодня проводиться 210-220 тонн хліба, працює 5 великих хлібозаводів і кілька десятків міні-пекарень.

В інших містах та районах області подорожчання хліба поки не зафіксовано.

Як повідомляв ForUm, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров неодноразово заявляв, що підстав для підвищення цін на соціальні сорти хліба в Україні немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

344