Міністерство юстиції розробило законопроект «Про амністію у 2013 році», яким передбачається оголосити амністію близько 1,5 тис. засуджених. Про це міністр юстиції України Олександр Лавринович повідомив в інтерв'ю газеті «Урядовий кур'єр».

«Цим законопроектом передбачається оголосити амністію і поширити її дію насамперед на ті категорії засуджених, які вчинили злочини невеликої тяжкості, або найбільш незахищених та вразливих у соціальному плані, а саме - на неповнолітніх, а також жінок і чоловіків, які мають дітей віком до 18 років, дітей-інвалідів та/або повнолітніх сина, дочку, визнаних інвалідами, на інвалідів першої, другої, третьої груп, хворих на туберкульоз, онкозахворювання, а також осіб, які відзначені державними нагородами України та колишнього СРСР і т.п.» , - зазначив міністр.

За словами Лавриновича, у результаті застосування амністії згідно з положеннями цього законопроекту з місць позбавлення та обмеження волі передбачається звільнити близько 1,5 тисячі осіб зазначеної категорії.

Зараз законопроект підготовлений для візування прем'єр-міністром для наступного внесення на розгляд Верховної Ради, додав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313