Президент України Віктор Янукович задоволений самітом Україна-ЄС. Про це він заявив під час прес-конференції в рамках саміту.

«Я в цілому задоволений результатами саміту Україна-ЄС. Ми розуміємо наші цілі, у нас є чіткий план спільних дій. Сподіваюся на такий же відповідальний крок ЄС. Упевнений, що сьогоднішня зустріч дасть додатковий імпульс, а наші переговори з європейськими лідерами дають підстави для оптимізму», - заявив він.

Янукович звернув увагу на прогрес України у реформуванні сфери управління державними фінансами. За оцінками Президента, саме це дало можливість Україні отримати макрофінансову допомогу ЄС.

«Для поліпшення інвестиційного клімату України, враховуючи перспективу створення ЗВТ, сьогодні зроблено важливий крок - підписано спільний документ, який дає старт для створення Плану щодо діалогу бізнес-клімату в Україні з ЄС», - сказав він.

«Я відмітив відкритість України для обговорення з європейськими партнерами складних тем», - сказав Президент, додавши, що в цьому контексті були позитивно відзначені можливості, які надає сторонам спілкування в рамках діяльності Моніторингової місії Європейського парламенту під керівництвом пана Квасьнєвського і пана Кокса.

«Я підтвердив свою підтримку її подальшій роботі», - сказав Янукович.

За словами Глави держави, також був відмічений прогрес у виконанні нашою державою Порядку денного асоціації Україна-ЄС, повідомили в його прес-службі.

Янукович підкреслив, що Україна, серед іншого, вжила заходів щодо реформування системи управління державними фінансами. «Це дозволило нам сьогодні остаточно узгодити питання надання Україні макрофінансової допомоги Європейського Союзу», - повідомив Президент.
За його словами, для посилення взаємодії у поліпшенні інвестиційного середовища в нашій країні і з урахуванням очікуваного створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, сьогодні був зроблений ще один крок - підписано спільний документ про започаткування діалогу Україна-ЄС з питань бізнес- клімату.

Глава держави також повідомив, що під час Саміту сторони «багато говорили про загальні виклики нашої енергетичної безпеки та перспективи поглиблення співробітництва України і ЄС у сфері енергетики».

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 р. Угода була парафована сторонами.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

310