У 2012 році у рамках державних програм забезпечено житлом 4 тис. 39 сімей. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час урочистого відкриття нового будинку у Сумах у рамках реалізації державної програми «Доступне житло», повідомили у прес-службі чиновника.

«Держава створює можливості для громадян і дає їм можливість втілити свою мрію - придбати власне житло. Для цього у рамках соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича реалізується кілька державних програм. Так, у минулому році за цими програмами 4 тис. 39 сімей отримали власне житло», - сказав Вілкул.

«Держава надає допомогу в отриманні квартир насамперед педагогам, лікарям, працівникам бюджетної сфери, ветеранам, соціально незахищеним верствам населення», - зазначив він.

Вілкул вручив ключі від нових квартир 33 сім'ям педагогів, медичних працівників, працівників бюджетної сфери, підприємців.

«Програму доступного житла буде продовжено та інтенсифіковано. Це один із ключових напрямів діяльності уряду. Зведення доступного житла - це ще і відчутний імпульс для подальшого розвитку вітчизняної будівельної галузі. За 2012 рік експорт основних будівельних матеріалів і виробів майже вдвічі перевищив імпорт. Україна ввезла виробів будівельного призначення на 6,9 мільярда гривень, а продала за кордон - на 13,3 мільярда. Це приклад ефективної державної політики імпортозаміщення», - підкреслив Вілкул.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні найближчим часом будуть реалізовані програми, спрямовані на стимулювання будівельної галузі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

433