Угода про асоціацію має стати дорожньою картою співпраці з ЄС, яку Україна розглядає як комплексну програму масштабних перетворень усередині країни. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив у ході засідання Кабінету Міністрів у середу.

«У нас з ЄС є спільне розуміння, що необхідно у повній мірі використовувати політичний календар, зокрема, саміт у лютому і засідання Ради з питань співробітництва у червні, щоб досягти поставлених завдань. Більше того, вже у травні ЄС розраховує побачити результати того, що нами зроблено у контексті опрацювання висновків Ради ЄС», - зазначив Азаров.

Кажучи про зустрічі з комісаром Європейського Союзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле, які пройшли минулого тижня, прем'єр сказав: «Ми узгодили досить напружений графік роботи, дотримання якого дасть можливість підписати Угоду про асоціацію з ЄС у листопаді 2013 року, а також забезпечити умови для запровадження безвізового режиму з ЄС».

Він також підкреслив, що відповідальність за просування по європейському шляху лежить на кожному із членів Кабміну. «Кожен із нас повинен працювати максимально ефективно», - підсумував Азаров.

Як раніше повідомляв ForUm, європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225