Президентський проект «Нове життя» продовжує впроваджуватися в усіх регіонах України. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявила перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова у ході заходів з нагоди першої річниці відкриття Київського перинатального центру.

За її словами, в країні вже відкрито 8 перинатальних центрів, у яких народилося майже 20 тисяч дітей.

«Головне, що передбачено цим проектом, це новий підхід і нова концепція справедливості та рівного доступу жінок (у ці перинатальні центри, - Ред.). Також він забезпечує рівний доступ для малюків, які при народженні мають проблеми зі здоров'ям і повинні отримати шанс на життя», - сказала Акімова.

Заступник глави Адміністрації Президента наголосила, що відкриття перинатальних центрів – це не кінцевий результат.

«Це лише початок великої і напруженої роботи, метою якої є підвищення якості медичного обслуговування наших матерів і малюків», - сказав вона.

Акімова підкреслила, що ця робота включає в себе багато складових.

У першу чергу, за її словами, однією із таких складових є кадри. «За останній рік завдяки тісній роботі з німецькими партнерами більше 200 перинатологів, акушерів і гінекологів пройшли підвищення кваліфікації», - зазначила вона.

Друга складова – процес управління якістю. За словами Акімової, без налагоджених управлінських процедур неможливо гарантувати рівень якості та підтримки її у рамках необхідних стандартів. Третьою складовою є встановлення медичних стандартів.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що до 2015 року в Україні буде розвинена мережа сучасних регіональних перинатальних центрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202