Міжнародний альянс інтелектуальної власності (IIPA) рекомендує наділити Україну статусом Priority Foreign Country у його списку країн, що порушують авторське право, говориться у повідомленні альянсу, оприлюдненому у четвер.

IIPA також рекомендував урядовому агентству США «Американське торговельне представництво» негайно позбавити Україну права отримувати торгові пільги Загальної системи преференцій.

У повідомленні наголошується, що за останні два роки в Україні значно погіршилася ситуація з рівнем захисту авторських прав, повсюдно спостерігається використання неліцензійного ПЗ на підприємствах і в держструктурах. Крім того, за даними асоціації, Україна є однією із країн, на серверах якої зберігаються неліцензійне відео і аудіоконтент, передає «Інтерфакс-Україна».
На даний момент Україна перебуває у так званому Priority Watch List IIPA.

Загальна система преференцій - система митних пільг, що надаються країнам, які розвиваються, з боку розвинених країн. Основний її зміст полягає у зниженні або повному скасуванні митних зборів на готові вироби із країн, що розвиваються.

Міжнародний альянс інтелектуальної власності заснований у 1984 році для представництва галузей, пов'язаних з авторським правом, в уряді США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1119