Мінсоцполітики контролює ситуацію з виплатою зарплати співробітникам «АероСвіту». Про це повідомила міністр соціальної політики України Наталія Королевська, повідомляє прес-служба відомства.

За її словами, зараз на підприємстві працює інспектор Державної інспекції України з питань праці.

«Мінсоцполітики буде контролювати ситуацію з виплатою зарплат у компанії «АероСвіт». За моїм дорученням на підприємстві вже кілька тижнів працює інспектор Державної інспекції з питань праці, тому я безпосередньо дізнаюся про стан справ. Якщо будуть виявлені порушення прав працівників компанії, матеріали будуть передані у правоохоронні органи для належного оперативно реагування», - сказала міністр.

Королевська зазначила, що фінансові труднощі, які іноді виникають на підприємствах, не повинні ставати приводом для утиску прав працюючих. У першу чергу це стосується виплат заробітної плати.

«Ситуація з компанією «АероСвіт» - не виняток. Незалежно від юридичних процедур, які є сьогодні щодо компанії, всі працівники повинні отримувати заробітну плату вчасно і в повному обсязі», - сказала вона.

Нагадаємо, компанія «АероСвіт» почала процедуру банкрутства наприкінці грудня минулого року. Тому податкові органи не змогли завершити планову комплексну перевірку, яка у цей час проходила у компанії.

7 лютого Київський апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду Київської області щодо порушення провадження у справі про банкрутство авіакомпанії «АероСвіт».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229