Служба безпеки України викрила і припинила протиправну діяльність головного інспектора митного поста «Рава-Руська» Львівської митниці та двох інспекторів радіологічного контролю Державної екологічної інспекції, які налагодили корупційну схему вимагання й отримання хабарів від суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Як повідомляє прес-центр СБУ, 31 січня зловмисники були затримані «на гарячому» під час отримання 500 доларів США.

«Встановлено, що хабарники вимагали від фізичних та юридичних осіб від 100 до 300 доларів США за безперешкодне митне оформлення транспортних засобів», - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків у службових кабінетах затриманих вилучено готівку, отриману під час чергувань від суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.

За матеріалами СБУ слідчим відділом прокуратури Львівської області щодо співробітника митниці й двох інспекторів Державної екологічної інспекції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (одержання хабара службовою особою, поєднане з вимаганням хабара) Кримінального кодексу України. За цей злочин передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Триває слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313