Cлідчі готові надати матеріали кримінального провадження про вбивство народного депутата України Євгена Щербаня для ознайомлення захисту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, як тільки її захисники з'являться на запрошення слідчого.

Про це повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України.

У відомстві зазначили, що заяви адвоката Олександра Плахотнюка про нібито ненадання Генеральною прокуратурою України йому зазначених матеріалів протягом 11 днів не тільки не відповідають дійсності, але й свідчать про бажання останнього ввести в оману як засоби масової інформації, так і громадськість.

«Відповідну заяву Плахотнюка, яка надійшла у відомство 29 січня 2013 року, негайно розглянуто, і в установлені законом строки йому направлена ​​ відповідь про можливість ознайомлення з матеріалами кримінального провадження», - зазначили у ГПУ.

Як повідомляв ForUm, Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році, екс-прем'єру Юлії Тимошенко 18 січня було вручене повідомлення у підозрі її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів.

Член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття із Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Щербань, його дружина і механік померли внаслідок отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення у шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань, на прес-конференції 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Тимошенко і Лазаренка до вбивства його батька.

Тимошенко і Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

413