Кабінет Міністрів пропонує виключити із закону «Про захист суспільної моралі» положення щодо визначення статусу та принципів діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

Відповідний законопроект, розроблений Мін'юстом, був прийнятий Кабінетом Міністрів і найближчим часом буде внесений на розгляд Верховної Ради України.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, законопроект розроблявся у відповідності з планом виконання Указу Президента України від 9 грудня 2010 р. «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» щодо ліквідації Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

Міністр нагадав, що структура центральних органів виконавчої влади, затверджена згаданим Указом Президента України, не передбачає існування такого органу як Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі.

Крім того, при розробці законопроекту Кабінет Міністрів виходив з того, що зазначена Комісія фактично дублює повноваження Міністерства культури, Державного комітету телебачення і радіомовлення та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з нагляду за дотриманням вимог законодавства України з питань захисту суспільної моралі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208