Польська прикордонна служба у минулому році не впустила до Польщі близько 15,5 тисячі громадян України, що на 50% більше показника минулого року. Це найбільша кількість відмов з моменту приєднання Польщі до Шенгенської зони наприкінці 2007 року.

За даними Польської адміністрації у справах іноземців (UDSC), українці залишалися найчисленнішою групою серед усіх громадян третіх країн, яким найчастіше відмовляли у в'їзді до Польщі.

У число лідерів за кількістю відмов увійшли також грузини (більше 8 тисяч випадків) і білоруси з росіянами (майже по 3,5 тисячі), повідомляє «УНІАН».

У цілому польські прикордонники торік не впустили на територію країни 32,1 тис. іноземців у порівнянні з 25,6 тис. роком раніше.

Серед громадян України найчастіше відмову на в'їзд отримували чоловіки – 65% усіх випадків.

Нагадаємо, попередній рекорд за кількістю відмов українцям з моменту приєднання Польщі до Шенгенської зони був зафіксований у 2009 році, коли в країну через рішення прикордонників не змогли потрапити майже 13 тисяч громадян України.

У минулому році польські консули видали українцям 640 тисяч віз, що на 12% більше, ніж роком раніше, і 450 тисяч із них були шенгенськими.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

317