Міністр закордонних справ України Леонід Кожара 30-31 січня здійснить візит до Брюсселя. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході брифінгу заявив в.о. директора Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

«У програмі візиту у штаб-квартиру ЄС передбачена зустріч з високим представником ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон, комісаром з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле. Кожара також зустрінеться з міністрами закордонних справ країн-членів ЄС у форматі «Україна+група друзів України у ЄС» та проведе низку зустрічей з керівниками комітетів і політичних груп Європейського парламенту», - зазначив він.

За словами представника МЗС, планується, що під час візиту будуть обговорені питання підготовки до саміту Україна-ЄС, який запланований на 25 лютого цього року, а також визначено пріоритети двостороннього співробітництва у найближчій перспективі. «Окрему увагу буде приділено посиленню взаємодії між Україною як головуючою в ОБСЄ країною і Європейським Союзом», - розповів Перебийніс.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр закордонних справ України Леонід Кожара сподівається на результативність саміту Україна-Європейський Союз.

Нагадаємо, саміт Україна-ЄС відбудеться 25 лютого 2013 року у Брюсселі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

412