Фракції Верховної Ради «Батьківщина», «Свобода» та УДАР попросили голову Ради Володимира Рибака скликати позачергову сесію парламенту до 31 січня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби партії «Фронт змін».

«Три опозиційні парламентські партії зібрали 158 підписів народних депутатів і звернулися до голови Верховної Ради з конституційною вимогою скликання позачергової сесії», - сказано в повідомленні.

Опозиція пропонує такий порядку денний сесії: створення тимчасової слідчої комісії з розслідування порушень Конституції при ув’язненні колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, заслуховування інформації генерального прокурора, міністра внутрішніх справ і голови СБУ з питання тюремного ув'язнення Тимошенко і Луценка, питання про політичну відповідальність глав МВС та СБУ, а також висловлення недовіри генпрокурору, передають «Українські новини».

У повідомленні наголошується, що, відповідно до закону «Про регламент Верховної Ради», сесія має бути скликана спікером парламенту у 7-й строк з моменту надходження вимоги, підкріпленого необхідною кількістю підписів народних депутатів (мінімум 150).

Опозиція вимагає від спікера невідкладно прийняти рішення про скликання позачергової сесії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

764