Сліди пальців рук, вилучені з місця вбивства судді Сергія Зубкова, відразу були перевірені за картотекою, і через дві години вже були ідентифіковані. Про це заявив заступник прокурора міста Києва Сергій Софієв, повідомили ForUm'у у відділі зв'язків із засобами масової інформації прокуратури.

«Буквально через дві години сліди пальців рук, які були вилучені при огляді місця вбивства судді Зубкова, були перевірені по картотеці, і вже було відомо, що вони належать Павличенку-старшому», - сказав Софієв.

Відповідно, за його словами, версія про причетність Дмитра Павличенка до скоєння вбивства судді стала основною.

«Перевірялися й інші версії вбивства, їх було кілька. Але вони не знайшли свого підтвердження. Версія про причетність до вчинення злочину Павличенком стала основною, оскільки вже через кілька годин стало відомо, що відбитки пальців належать саме йому», - зазначив заступник прокурора.

Він зауважив, що докази у справі, в тому числі відбитки пальців на місці вбивства, були вилучені у присутності понятих.

«Вилучити відбитки пальців рук з місця злочину можуть і експерт, і слідчий. Головне, щоб вони разом брали участь у слідчих діях, і це робилося у присутності понятих. Так це і було. І огляд місця скоєння вбивства судді проводився за участю понятих», - зазначив Софієв і додав, що у суду це не викликало ніякої підозри.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні Апеляційний суд Києва розпочав розгляд скарги Павличенків на вирок суду першої інстанції, яким вони були засуджені за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова.

Голосіївський районний суд Києва 2 жовтня 2012 року засудив Дмитра Павличенка до довічного ув'язнення, а його сина Сергія Павличенка - до 13 років позбавлення волі за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова.

По всій Україні пройшли акції на підтримку батька і сина Павличенків. Громадськість переконана, що вони не причетні до вбивства судді.

Зубков був убитий 21 березня 2011 року у під'їзді свого будинку у Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298