Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Питання організації та проведення заходів щодо відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі», яке відзначатиметься у липні 2013 року, повідомили у прес-службі Глави держави.

Згідно з документом, Кабінет Міністрів зобов'язаний оновити склад відповідного організаційного комітету та забезпечити його ефективну діяльність.

Уряд також має переглянути план заходів з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі, передбачивши, зокрема, додаткові заходи щодо збереження пов'язаної з християнством культурної спадщини та широке залучення громадськості до підготовки святкування. Центральні та місцеві органи влади отримали низку завдань, спрямованих на належне святкування цієї дати.

Глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін повідомив, що Президент України призначив на 25 січня нараду з членами організаційного комітету з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі щодо плану заходів, приурочених до цієї знаменної події.

«Заходи з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі сприятимуть консолідації українського народу, підвищенню його історичної свідомості. Це святкування Глава держави планує на найвищому рівні», - зазначив керівник АП.

«Прийняття християнства перетворило Русь на могутню і впливову державу, підняло її міжнародний авторитет. Київська Русь стала одним із найбільших центрів християнства і осередків православ'я на європейському континенті та одним із учасників формування європейської християнської цивілізації», - зазначив глава Адміністрації Президента. Льовочкін висловив переконаність, що широке святкування цієї визначної дати посилить гуманітарні та міжлюдські зв'язки України із сусідніми державами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

680