Повітряне сполучення у деяких європейських країнах порушено через сильні снігопади і крижаний дощ.

Так, у лондонському «Хітроу» скасовано 260 рейсів, тобто близько 20 відсотків усіх польотів. Затримки рейсів тривають вже третій день. В аеропорту це пояснюють тим, що в умовах поганої видимості не можуть приймати і випускати літаки так само часто, як у гарну погоду, оскільки працюють майже на межі можливостей. Тим часом інші лондонські аеропорти «Гетвік» і «Стенстед» поки працюють у звичайному режимі.

У паризьких аеропортах «Шарль де Голль» і «Орлі» довелося скасувати близько 40 відсотків рейсів. Переважно це торкнулося внутрішнього сполучення. Крім того, в Парижі через сніг скасували автобуси.

Аеропорт у німецькому Франкфурті, третій по завантаженості в Європі, і зовсім був закритий протягом декількох годин через те, що літаки не встигали обробляти реагентами проти обмерзання, повідомляє Die Welt. Кількість зльотів і посадок скоротилася майже втричі, частину рейсів перенаправили в інші аеропорти.

Очікується, що затримки і відміни рейсів у європейських аеропортах продовжаться і в понеділок, оскільки синоптики прогнозують снігопади.

Нагадаємо, у п'ятницю, 18 січня, керівництво лондонського аеропорту «Хітроу» скасував близько 200 рейсів через снігопад.

За матеріалами: «euters», «Associated Press», «Lenta.ru»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224