Політологи вважають високими шанси України ввійти до першої сотні держав щодо рейтингу Світового банку за легкістю ведення бізнесу.

«Звичайно, у самому Кабміні чимало людей, хто не особливо у захваті від цих заходів, адже вони звикли працювати за шаблоном, не приймаючи цю дерегуляцію. Але вона дійсно необхідна українській економіці і повинна бути стимулом економічного розвитку. В принципі, призначення куратором економічного напряму уряду Сергія Арбузова, який прийшов туди зі своєю командою, має довіру Президента, дасть поштовх саме у напрямі дерегуляції. Тому вважаю шанси України ввійти у сотню країн за легкістю ведення бізнесу вже в цьому році досить високими», - вважає директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

Погоджується з колегою в тому, що Україна має достатній потенціал, щоб увійти до першої сотні рейтингу Світового банку, директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна Костянтин Бондаренко.

«Курс на дерегуляцію, розпочатий екс-віце-прем'єром Сергієм Тігіпком, очевидно, що буде логічно продовжений першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим. Останній показав на посаді голови Національного банку, що вміє ставити завдання й домагатися їх вирішення, це вже сьогодні простежується і за першими результатами роботи економічного блоку Кабміну», - констатує політолог.

При цьому, за його словами, на сьогоднішній день більш ніж вдвічі скорочено кількість регуляторних механізмів та інститутів ліцензування.

Нагадаємо, що вчора Президент Віктор Янукович на засіданні Комітету економічних реформ закликав уряд провести роботу щодо дерегуляції та спрощення видачі дозвільних документів з тим, щоб у рейтингу легкості ведення бізнесу Світового банку увійти до топ-100 країн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253