Президент Віктор Янукович затвердив положення про Державну службу надзвичайних ситуацій. Про це йдеться в указі №21 від 16 січня.

У документі наголошується, що ДержНС є правонаступником Міністерства надзвичайних ситуацій і Державної інспекції техногенної безпеки, що реорганізовуються.

Згідно із затвердженим положенням, ДержНС є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів через міністра оборони.

При цьому, Кабміну доручено у двомісячний термін вирішити низку питань: передачі у сферу управління ДержНС цілісних майнових комплексів державних підприємств, установ і організацій, а також нерухомості, техніки, інших матеріально-технічних засобів, які відносилися до сфери управління МНС і Держінспекції техногенної безпеки за станом на 1 січня 2013 року, повідомляють «Українські новини».

Також у вказані терміни уряд повинен розібратися з передачею ДержНС підрозділів, підпорядкованих МНС і Держінспекції техногенної безпеки.

У той же час зазначається, що за особами рядового і начальницького складу, членами їхніх сімей, працівниками ДержНС та її територіальних органів зберігаються умови грошового та матеріального забезпечення, заробітна плата, пільги та інші соціальні гарантії, встановлені за законом для працівників органів і підрозділів цивільного захисту, Держінспекції техногенної безпеки і членів їхніх сімей.

Нагадаємо, що указом від 24 грудня 2012 року Янукович реорганізував Міністерство надзвичайних ситуацій і Держінспекцію техногенної безпеки в ДержНС.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300