Державна реєстраційна служба України готує Регламент про передачу інформації про речові права на нерухоме майно в Державну податкову службу України.

Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході брифінгу після засідання уряду заявила перший заступник Державної реєстраційної служби України Інна Завальна.

«Існує проблема: оскільки реєстр прав на нерухоме майно новий і формується з нуля за заявницьким принципом, то інформація накопичувалася у БТІ, які почали працювати у цьому напрямі з 2003-2004 років», - сказала Завальна.

За її словами, зараз Укрдержреєстр просить БТІ переносити дані з паперових на електронні носії.

Завальна також зазначила, що Укрдержреєстр розраховує, що найближчим часом буде прийнято новий закон, що зобов'язує БТІ оцифрувати всю інформацію про нерухомість.

«Зараз готується новий проект закону, щоб така інформація була передана від БТІ у службу, тому що це повинна бути єдина система», - додала Завальна.

Зазначимо, станом на 15 січня 2013 року в Укрдержреєстр речових прав на нерухомість подано 27601 заява. При цьому за вказаними заявами прийнято 10717 рішень про держреєстрацію речових прав. У цілому задоволено 11866 заяв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

657