У 2012 році за ненадані або неякісні житлово-комунальні послуги громадянам України зроблено перерахунок на суму близько 9 млн грн. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході брифінгу в Кабміні заявив глава Держінспекції України у справах захисту прав споживачів Сергій Орєхов.

Він поінформував, що найбільш проблемними сегментами ринку залишаються: сфера надання послуг - 47% усіх скарг (у тому числі ЖКП - 13,5%), якість продовольчих товарів - 9%, непродовольчих товарів - 37%, торгівля на відстані, зокрема, через Інтернет - 4%.

«У 2012 році було перевірено товарів та послуг на суму понад 270 млн грн, із них забраковано та знято з реалізації - 34%, на суму 93 млн грн», - сказав він і повідомив, що найпоширеніший вид порушення - відсутність інформації про походження товару і його якісних характеристик», - сказав він.

У цілому, за його словами, за 2012 рік у Держспоживінспекцію тільки офіційно звернулося 29 тис. осіб. «Якщо врахувати дзвінки на «гарячу» телефонну лінію, звернення у громадські приймальні, особисті прийоми та інші види консультацій, цю цифру треба помножити на чотири», - зазначив Орєхов.

За його інформацією, 82% звернень громадян були вирішені на їхню користь, споживачам повернули близько 6 млн грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229