У кримінальній справі, порушеній за фактом вбивства охоронців ТРЦ «Караван», призначено та проводиться більше 200 експертиз, тривають слідчі дії. Про це повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю МВС України.

«Слідчі дії у кримінальній справі за фактом вбивства трьох охоронців у ТРЦ «Караван» і замаху на вбивство ще одного тривають. У рамках розслідування справи слідчими призначено більше 200 експертиз, серед яких - судово-медичні, медико-криміналістичні, молекулярно-генетичні, балістичні, дактилоскопічні і т.д.», - йдеться у повідомленні.

У МВС підкреслили, що враховуючи великий суспільний резонанс цієї справи, ще до завершення розслідування виникають спроби представити інформацію з цього приводу в спотвореному вигляді або вирваною з контексту. «Відверте спотворення інформації щодо цього інциденту, її подачі, вирваної з контексту, і публікація «смажених фактів» до завершення слідства у справі є неприпустимими», - заявили в міліції.

«За фактом проведення впізнання в морзі знайденого тіла Ярослава Мазурка Міністерство внутрішніх справ України повідомляє, що відповідно до вимог КПК України в редакції 1960 року, який діяв на той момент, впізнання трупа проводиться його родичами, близькими чи особами, які були знайомі з померлим», - зазначили в міністерстві і додали, що згідно з цим положенням, впізнання трупа було проведено за участю дружини померлого Людмили Мазурок. «Зазначена громадянка впізнала свого чоловіка», - заявили у прес-службі.

Також у МВС зазначили, що впізнання трупа Мазурка за участю охоронця ТРЦ «Караван», що вижив після цієї події, не проводилося, оскільки він не підпадає ні під одну з вище зазначених категорій. «У той же час з потерпілим було проведено упізнання нападника за фотознімками. Під час цієї слідчої дії вказаний громадянин впізнав Мазурка, як особу, що скоїла вбивство охоронців і замах на його вбивство», - повідомили в міліції.

Крім того, згідно з висновком молекулярно-генетичної експертизи, проведеної за зразками крові матері Мазурка, встановлено, що вона є його біологічною матір'ю.

«Генетичні ознаки Мазурка були виявлені на головному уборі і мішечку-гільзоприйомнику, вилучених під час огляду місця події в ТРЦ «Караван», а також на зубних щітках, трьох кепках і сорочці, вилучених під час обшуку за місцем його проживання», - поінформували в міліції .

Відповідно до висновку молекулярно-генетичної експертизи, проведеної по черевиках, вилучених під час обшуку за місцем проживання Мазурка, встановлені генетичні ознаки слідів крові людини, що збігаються з генетичними ознаками, встановленими в зразку крові одного з убитих охоронців ТРЦ «Караван», стверджують у МВС .

Також відповідно до висновку дактилоскопічної експертизи, відбитки пальців рук Я.Мазурка ідентичні слідам пальців рук, вилучених під час огляду місця події за фактом вбивства охоронців ТРЦ «Караван», наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, у програмі «Українські сенсації» на телеканалі 1 +1 йшлося про те, що головний свідок у справі про стрілянину в «Каравані» Павло Феденко заявив правоохоронцям, що загиблий Мазурок не стріляв у них.

Зазначалося, що Феденкова викликали на опізнання, однак труп Мазурка йому не показали, показали лише фото трупа з моргу. І на цих фото Феденко стрілка не впізнав.
Як відомо, 26 вересня близько 15 години в столичному торговому центрі «Караван» невідомий убив трьох приватних охоронців і одного поранив.

7 жовтня голова МВС Віталій Захарченко заявив, що міліція встановила особу вбивці охоронців. Злочинцем виявився уродженець Львівської області Мазурок Ярослав 1974 року народження.

За даними МВС України, тіло чоловіка, схожого на підозрюваного у вбивстві охоронців у торговому центрі, знайдено 7 листопада в Києві. За попередніми висновками, причина смерті - самогубство.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

544