У Київському палаці дітей та юнацтва відкрилася виставка науково-технічних розробок юних винахідників «Майбутнє України». Про це повідомляє кореспондент ForUm'у.

Всього на виставці представлено більше сотні робіт із 21 області України.

Юні винахідники – це учні 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та учні (студенти) відповідного віку позашкільних професійно-технічних та вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, які є членами Малої академії наук України і активно займаються науково-дослідницькою діяльністю.

Відкриваючи виставку, президент Національного центру «Мала академія наук України» (НЦ «МАН») Станіслав Довгий зазначив: «Я думаю, що всі, хто ознайомився з виставкою, могли відзначити дуже серйозний рівень і якість робіт. Тут представлені вже апробовані винаходи, які працюють на районних та обласних рівнях... Ці діти мають наукових керівників, працюють при лабораторіях наших провідних навчальних закладів. Дуже приємно, що майже всі ці діти вступають до вищих навчальних закладів і продовжують цю роботу як студенти та аспіранти. Це майбутня наукова еліта України».

Також на відкритті виставки президент НЦ «МАН» вручив свідоцтва про реєстрацію авторського права трьом юним винахідникам. Щасливими власниками патентів на наукову розробку своїх винаходів стали: учень 11 класу школи №7 Севастополя Ярослав Осетров (на наукову розробку комп'ютерної програми «Система управління містом»), студент першого курсу НТУ КПІ Юрій Захарян (на наукову розробку «Точки Нігеля»), студент другого курсу коледжу Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Михайло Шергін (на корисну модель «Підвіска транспортного засобу щодо рекуперації енергії та її коливань»).

Всього на виставці представлено винаходи у семи напрямах: електроніка і приладобудування, матеріалознавство та перспективні технології, машинобудування, інформаційно-телекомунікаційні системи та технології, екологія і ресурсозберігання, технічна творчість і винахідництво, робототехніка і робототехнічні системи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

589