У Криму створять робочу групу у боротьбі з незаконною вирубкою хвойних насаджень у період новорічних і різдвяних свят. Про це йдеться у розпорядженні Ради міністрів Криму, розміщеному на офіційному сайті кримського уряду.

Згідно з документом, до складу робочої групи планується включити представників Республіканського комітету АРК по лісовому і мисливському господарству, державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища АРК, співробітників державної лісової охорони та органів внутрішніх справ. Аналогічні робочі групи також будуть створені у містах і районах Криму.

Розпорядженням Ради міністрів робочій групі доручено провести перевірки документів у фізичних та юридичних осіб на право придбання, вивезення та реалізації новорічної ялинки.

Рескомлісу доручено у межах компетенції організувати заготівлю новорічної ялинки (сосни) із числа дерев, що підлягають вирубці, а також із числа спеціально вирощених на плантаціях ялин для реалізації у передноворічний період.

Як повідомляв ForUm, спеціальні майданчики з продажу натуральних ялинок на території стаціонарних закладів торгівлі та ринків у Києві почнуть функціонувати з 15 грудня. На всі дерева, що надходять у продаж, у продавців повинні бути документи про їх походження, накладна, акт на вирубку або на закупівлю, висновок радіологічного контролю та сертифікат. Крім того, всі дерева лісгоспу повинні бути проштамповані, якщо вони надходять від посередника - ялинки позначають електронними чіпами із запрограмованою інформацією про лісництво, вид дерева, сорт і якість деревини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307