Конфіденційність побачень засудженого Юрія Луценка з адвокатами і захисниками не порушена. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України, коментуючи заяви представників захисту Луценка у судах щодо організації побачень.

Порядок надання побачень засудженому з адвокатами і захисниками затверджений Кримінально-виконавчим кодексом України і Правилами внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, наголошується у повідомленні.

Згідно з вимогами зазначених нормативних актів, побачення Луценка з адвокатами і захисниками проводяться у кімнаті короткострокових побачень Менської виправної колонії (№91). Порядок обладнання таких кімнат також обумовлений вимогами нормативних документів. Зокрема, такі кімнати обладнані кабінами, розділеними між собою скляними перегородками. У кабінах встановлені полиці з вмонтованими переговорними пристроями (телефонними трубками).

«Конфіденційність побачень, які проходять у таких кімнатах, не порушена», - підкреслили у прес-службі.

Порядок направлення звернень або отримання засудженими кореспонденції також регламентується Кримінально-виконавчим кодексом України і Правилами внутрішнього розпорядку установ виконання покарань. Так, всі звернення, які направляються засудженими або надходять на їхню адресу, реєструються у канцелярії установи, після чого направляються (передаються) адресатам.

Відповідно, заяви про неможливість передання кореспонденції засудженому Луценку не відповідають дійсності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

431