Україна зацікавлена ​​ у тому, щоб торговельно-економічні відносини з Росією розвивалися динамічно і без перешкод. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з президентом Республіки Татарстан (РФ) Рустамом Мінніхановим, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«У нас у минулому році товарообіг з Росією досяг рекордних $62 млрд і збільшився порівняно з 2010 роком на 40%. Таку динаміку досить складно підтримувати, але ми б хотіли, щоб наші відносини розвивалися по висхідній, щоб не було ніяких бар'єрів. Це наша принципова позиція», - сказав Азаров.

Разом з тим глава уряду зазначив, що запровадження зони вільної торгівлі у СНД дозволить принципово поліпшити реалізацію різних коопераційних проектів України і РФ. За словами прем'єр-міністра, надзвичайно перспективною є, зокрема, співпраця у сфері авіабудування, у тому числі - спільний серійний випуск транспортного літака Ан-70 на Казанському виробничому об'єднанні імені С.П.Горбунова.

Під час зустрічі сторони також обговорили запровадження Росією утилізаційного збору на автомобілі, які виробляються в Україні. «Щодо утилізаційного збору ми запропонували, щоб нам не довелося вводити відповідні компенсаційні механізми, підписати угоду про скасування цих зборів або їхнє взаємне незастосування», - сказав Азаров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

343